Monday, October 15, 2012

My 1st Giveaway



Join!!!
sapot menyapot amalan mulia
hehehehe
saya telah di tag oleh cik miza oke?

melalui blog peribadi saya sue pelik 

tak per kan saya join kat blog neh??? sama jer!
guna akaun yang sama jugak :) hehehe

saya tag semua yang baca!!!

ha! awak! jangan mengelat pulak jom join. picit banner!! :P

kbai!

Sunday, October 14, 2012

Monday, October 1, 2012

"1st Giveaway I Love Sleep: Happy Birthday"



Happy birthday ILS!!!
Semoga panjang umur dan di murahkan rezeki!!
dan dapat menunaikan hajat untuk jadi budak nerd! hehehe

daripada : merah jambu @ sue pelik

"sapot menyapot amalan mulia"

kbai!

Sunday, September 30, 2012

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman



Join!!!
jawapan kepada soalan ini adalah :

KENAPA SALLY KENA BAGI SOUVENIR DARI BANDUNG DEKAT SAYA?

sebab sebelum neh tak ada lagi orang bagi hadiah 'souvenir'. Cik sally ler orang pertama! selama aku join contest montest neh ramai penganjur sediakan hadiah tudung bawai laaaa, topup ler, peti ais laaa. eh, ada ke?? ada! tapi aku kena tipu dengan penganjur. sampai laa hadiah tak dapat. opsss. terlebih sudah. ampunkan patik cik sally yang menawan! jawapannya mudah saja. saya amat tertarik dengan hadiah yang cik sally tawarkan~"souvenir" walaupun saya tak tahu. apakah itu?? tapi saya bayangkan hadiah itu pasti menarik. mungkin barang2 berjenama!!! ewah!

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
saya rasa macam tak sedap hati pulak sebab tak tahu apa itu hadiah yang cik sally
nak bagi. saya pun pergi google translateeee

dannnnnnnnnn
























taraaaaaaaaaaaaaa!! betapa mengong nya aku?????? hahahahahha
ampunkan patik tuanku puteri cik sally. patik tak tau omputeh. hukhuhukhukhuk.
hahahaha. aku mati2 hengat 'souvenir' tu laaaa hadiah dia! hikhikhikhik.
rupanyaaa'souvenir' tu maknanya cenderahati. hikhikhikhik.
tapi seingat aku masa aku darjah satu aku dapat 100 tau dalam bi. uhuhuhuhu


 kbai!
1000 orang doakan cik sally kurus pakai herba life :))

Thursday, September 27, 2012

GiveAway Blogger Bertuah by JiwarOsak Dot Com



Ada kisah sebenarnya yang terjadi di sebalik GA neh. huhuhuhu disebabkan oleh kerana kerakusan dan ketamakkan aku bila tengok hadiah tuh. aku terus follow dan like semua sponsor dulu. lepas habeh semua aku like. aku pangkah semua dengan muka puas! huhuhuhu. tapi aku terlupa yang aku tak buat entry lagi untuk GA neh!! huhuhu tapi aku dah pangkah semua blog?? aku jumpa GA neh pun kat blog orang yang bukan aku follow. aku pun tak tau nak cari macam mana. then just duduk diam2 dan tunggu kat dashboard supaya ada follower aku yang join! last2 selepas sehari! baru laaaa ada follower aku yang join! huhuhu. then aku terus cepat2 wat entry neh! huhuhuhu.

Jadi, aku istiharkan diri aku join GA neh!! dan telah laksanakan semua tanggungjawab mengelike. kalau ada tertinggal gtw aku yer! huhuhuhu
"sapot menyapot amalan mulia"

mangsa keadaan yang di tag adalah 
v
v
v

&

sekian bai!!

update : disebabkan oleh kerana kenyanyokkan aku. aku dah tertinggal satu part penting! sib bek pihak penganjur dengan baik hati hengatkan aku yang asyik amnesia neh.

tara!!! neh semua penganjur

- AbgferOz - 
- Mia Liana - 
- BlogFyna -
- Myravea -
- Cik Pjaz -
- Dkna Abza -
 -CeritaKini -
-  Diana Store -
Luna Lee -
MahaMahu -
Kampung Kameq - 

jom join! jom!. ewahhhhhhhh. banyak hadiah kot. kank aku pulun sorang2 tak best pulak. huhuhuhu

kbai!

"AimanAziz's Giveaway 2012"



Join!!!
sebab hadiah dia memang cantek menarik tertarik kau memang booommm!!
huhuhuhuhu.

Komen aku~

Incik Aiman suke warna biru erk?? sebab saya nampak banyak warna biru kat blog incik Aiman! eh, hehehe, neh soalan bukan pandangan. ampun pak. ampun! maksud saya tuh. blog Incik Aiman neh nice jer. kaler biru gitu! kaler feberet kaum adam. eh, yer ke?? memandai lagi. huhuhu. sori2. saya suka blog incik Aiman sebab penggunaan bahasa yang sempoii jer. mungkin setengah org kata 'wa' 'lu' tu ganas. kasar. tapi pada saya, mesra apa??? huhuhu. eh, serius. jujur kot!

bila saya godek sana. godek sini. owhhhh incik aiman neh mesti kawan bek dengan mk shahir tu erk?? patutlaaaa blog best! rupa2nya kengkawan blogger dia semua best2. huhuhu. selalu gak pergi blogg beliau! hihihi jadi silent reader byk. huhuhuhu. eh, melalut. huh! al maklumlaaaa "sengal itu seronok". hehehe. pinjam2.

hurmm tak ada nak komen apa kot. blog  simple dan menarik sesuai dengan diri incik aiman sebagai seorang lelaki. sebab bagi saya perempuan jer yang blognya macam2 benda pelik ada. huhuhu. tirai, kelambu, penyambut tetamu semua ada! tu semua gegurl. huhuhu. susunan pun kemas jer. loading pun cepat! kesimpulannya bagi saya, incik Aiman bijak buat keputusan untuk blog. just letak benda yang perlu bukan benda yang merapu. :). teruskan! sebab blog kita identiti kita. huhuhuhu. itu saja dari sue pelik !

Mangsa keadaan yang di tag adalah

&
 ILS

"Giveaway ini Ditaja oleh Ahmooyy Chantekk , Mk Syahir , Cadar Murah , Izumi Shop , Mizzs Ninie , Eqbal Zack ,  Greennpanda Craft , Izzah Ismail , Hosting Rajawali dan Dianjurkan oleh Aiman Aziz"

Give Away : Wangi & Happy Macam Akiff



Join!!!
semangat untuk menjoinkan diri dan aktif dengan contest dan GA 
kembali membara di jiwa raga aku!
tapi aku join contest yang tak banyak syarat ja!
yang banyak syarat aku yang tua neh tak mampu nak tekan. 
heeeeeee!!

Perfume yang aku pilih adalah!!!

400
Sebab corak dia warna emas! hikhikhik
400
sebab botol dia cantek jaaa aku tengok. neh mesti wangi! hehe
400
sebab botoi dia lawa jaaa aku tengokk. mesti kalau aku pakai neh wangi sampai esok pagi. uhuhuhu   

Wednesday, September 26, 2012

Monday, September 10, 2012

♥ Merdeka Awesome Giveaway By Rochelle Liong *31/OGOS/2012 ♥''.



Join!!
"sapot menyapot amalan mulia"

jawapan
v
v
v
v
-4 warna dalam jalur gemilang-
-14 jalur dalam jalur gemilang-

saya tag kamu semua yang membaca!!!

kbai!

1st Giveaway by My Kitty Kawaii



Join!!
Sue Pelik kembali menjoinkan diri ke dalam dunia Ga!!
"sapot menyapot amalan mulia"
Nak Join? Klik banner okeh.

Kau tau sebab apa aku nak join??
huh! sebab hadiah dia aku leh pilih sendiri! huhuhu

Photo: Glutathione & Extra Kojic Soap

Penggunaan yang berterusan akan membuatkan kulit lebih cerah, licin dan tegang. Formula unik ini dapat mengurang serta menghilangkan parut, jerawat, jeragat, bintik putih dan bintik hitam.

CARA PENGGUNAAN:

* Untuk kulit kering 1 kali sehari & pakai kurang dari 1 minit.
* Untuk kulit normal  2 kali sehari & pakai selama 1 minat.
* Untuk kulit berminyak 3 kali sehari & pakai selama 3 minit.

KANDUNGAN:

♥ 150 gram.

PRICE: RM20.00
POSTAGE: RM5.00 (wm) @ RM10.00 (em)
Penggunaan yang berterusan akan membuatkan kulit lebih cerah, licin dan tegang. Formula unik ini dapat mengurang serta menghilangkan parut, jerawat, jeragat, bintik putih dan bintik hitam.

sebab??
muka saya ada jerawat ler!
tambah2 parut jerawat tuh. sedeh jer tengok! huhuhu
so nak satu boleh?? huhuhu

aku tag!!

&

kbai!

 

Friday, August 31, 2012

1st birthday giveaway by Pink Lavender



Join!
"sapot menyapot amalan mulia"

epy bday mak neng~
semoga panjang umur dan murah rezeki!

kbai! :)

Wednesday, August 29, 2012

CikTasya Dot Com Raya Giveaway

Cik Tasya merapu


Join!
Sila jangan tanya kenapa banner neh ke tepi okeh??
neh hasil daripada pemikiran kreatif aku. huh! kreatif sgt~padahal aku tak boleh nak bagi dia center sebenarnya. haish!




Aku Join GA sapa lak kali neh??

jalan2 tersepak batu,
batu dari kuala kubu;
Tak nampak ke kat situ??
Aku Join GA Cik tasya merapu!

Siapa Cik Tasya tuh??

berjoget2 si anak puyu,
berjoget dgn si emak puyu;
kacukan arab dengan melayu,
orgnya tinggi sungguh ayu.

Hobi Cik Tasya??

sedap sungguh makan tahu
sedap lagi makan pucuk paku
Hobi Cik Tasya pun kau tak tahu?
mestilah blogging mcm aku!

Apa nama penuh Cik Tasya?

masuk meminang anak pak taip,
tak sabar nak kawen jugak malam ni;
Panjang sungguh nak aku taip,
Tun Natasya Farhan Mohammed Fadzil@Wan Fadzil Zihni

Belaja apa Cik Tasya neh??

Makan nasik berulam kuini,
sedap di makan sampai nak lagi;
jangan main2 dengan Cik Tasya ni
Belaja Diploma seni grafik lagi,

Boleh Ngorat?? :P

berjalan-jln ke sana sini
letih berjalan naik biri-biri
Kalau nak ngorat Cik Yg ayu ni,
tanyalah tuan badannya sendiri.

Sekian!

Mangsa Tag

&


I Love Blogging Giveaway By Wawa


http://3.bp.blogspot.com/-4BNMeVkwy5E/UDiP3BcHalI/AAAAAAAAAPo/te1A6UmrcWo/s1600/download+(2).jpg

Bila aku sebut " i love blogging"~
Kwn2 aku kata~
patut laaaa kurus sekang neh 
selalu joging!
 
Bila Aku kata " i love blogging"~
Kucing aku pun diam. tak cakap paper.
dia tengok jer muka aku tak berkedip.

Bila aku ucapkan "i love Blogging"
Mak bapak aku kata~
Pakwe ang yang ang love sangat tuh dah masuk islam ka??

Bila aku lafazkan " i love blogging"
Pakwe aku lak kata~
sapa jantan tak guna yang telah merebut cinta u pada i??
cakap!

huh!
kenapa dan mengapa??
kerana...



v
v
v
v
v
v
v
v

Mereka tak tahu~
apa itu "blogging"???

"sapot menyapot amalan mulia"

tag


kbai!

Tuesday, August 28, 2012

CONTEST SEGMEN : Bersama warna kegemaranku



Join!
aku dijemput oleh cik Penganjur
Trimas yer Cik Penganjur~

Aku suka warna PINK! atau merah Jambu~

dibawah ada bukti2 keobsesan aku terhadap warna Merah jambu!

Aku sedang memakai baju merah jambu~

barang2 aku yang kebanyakkannya dalam merah jambu~ 

 Cer Korunk tengok pesbuk aku di sini

 
nama nya juga merah jambu
jadi kompom!
aku fanatik merah jambu!! huhu

 Tag

&

"sapot menyapot amalan mulia"

kbai!

Saya nak duit raya Cik Misya!!!


Tajuk Cerita : Aku, duit raya & malu~

Aku dah besar sekang neh. dulu? dulu aku kecik sikit. aku bukan saja membesar dari segi umur bahkan saiz sekali. biasalah. aku tak kisah. kau kisah? aku tak kisah pun kau kisah. berenti merepek sue sebelum aku kerepekkan kau. okehh! seteret to da poin! Benda yang paling aku tensen, stress ialah apabila aku yang dah besar gajah neh pun masih dapat duit raya! sungguh aku tensen! tau sebab apa?? aku tak tau nk wat gaya macam mana bila dapat duit rya tuh! kalau bebudak tak per laaa. heran apa sal gaya?? aku neh?? mestilahh malu! maluu tapii mahu! keh2 memang laa aku mahu! tapi aku malu. cm no weh?? tu ler kisah aku dengan duit raya. sekian!

Soalan cepumas aku kepada cik misya berbunyi begini~

orgnya comey cantek sekali,
itulah cik misya nama diberi;
cik misya saya nak tanya soalan ni,
rasa2 saya menang tak contest ni?? 

sudah sebulan kita berpuasa,
tibanya raya, syok sekali;
nak mintak tips pada cik misya
mcm mana leh jadi comey mcm ni?

hihihi

Ucapan Raya Kepada Cik Misya~

kepada Cik Misya dan juga keluarga~
ampun dan maaf saya Pinta~
Semoga raya kali ni lebih bermakna~
 Selamat Hari Raya utk Cik Misya!!!


Contest : Fizgraphic Vector Gambar Saya!


Join!
trimas kepada cik misi yang 
telah mengetag saya!
Good luck utk semua dan diri sendiri
Kenapa nak gambar di vektor kan??
 Jawapan - 1)sebab aku belum ada gambar yang divektorkan!
2)sebab cantek ler!
 
heh. simple but nice. keh2
"sapot menyapot amalan mulia"
Saya tag semua!

GA : SYAWAL GIVEAWAY



Join!
"sapot menyapot amalan mulia"

dah laksanakan semua syarat2nya!

kbai!

CONTEST raya cik siti~



Join!
Nak join klik banner!

Cik ct dah selesai picit sponsor

Aku teka

RM139.00!!

Betul tak Cik Ct??

huhuhu

"sapot menyapot amalan mulia"

P/s : Mulai detik dan saat ini aku Sue Pelik akan gunakan blog neh sepenuhnya untuk Join contest dan GA huhuhu. Manakala segmen masih di blog peribadi. huhuhu Oleh itu, aku akan promote setiap yg aku join di sini dekat followers2 aku 

di
Blog Peribadi  
 v
v


Monday, August 27, 2012

1st GiveAway !! : BloggerShip GiveAway by Aina , Ain & AzReen



Join!

Nama blogger yang menjadi idola 
aku ialah~


"sapot menyapot amalan mulia"

Kbai!

P/S : jOM ke blog peribadi saya

http://nurputribatrisyasuri.blogspot.com/

RM5.00 Seminggu by Affiey ★

Join!

"sapot menyapot amalan mulia"

 Ini Bukti kukuh i dah memolow u! :P


mangsa keadaan yang akan di tag adalah~

&

Nak Join Klik Banner erk 

Kbai!