Tuesday, August 28, 2012

Saya nak duit raya Cik Misya!!!


Tajuk Cerita : Aku, duit raya & malu~

Aku dah besar sekang neh. dulu? dulu aku kecik sikit. aku bukan saja membesar dari segi umur bahkan saiz sekali. biasalah. aku tak kisah. kau kisah? aku tak kisah pun kau kisah. berenti merepek sue sebelum aku kerepekkan kau. okehh! seteret to da poin! Benda yang paling aku tensen, stress ialah apabila aku yang dah besar gajah neh pun masih dapat duit raya! sungguh aku tensen! tau sebab apa?? aku tak tau nk wat gaya macam mana bila dapat duit rya tuh! kalau bebudak tak per laaa. heran apa sal gaya?? aku neh?? mestilahh malu! maluu tapii mahu! keh2 memang laa aku mahu! tapi aku malu. cm no weh?? tu ler kisah aku dengan duit raya. sekian!

Soalan cepumas aku kepada cik misya berbunyi begini~

orgnya comey cantek sekali,
itulah cik misya nama diberi;
cik misya saya nak tanya soalan ni,
rasa2 saya menang tak contest ni?? 

sudah sebulan kita berpuasa,
tibanya raya, syok sekali;
nak mintak tips pada cik misya
mcm mana leh jadi comey mcm ni?

hihihi

Ucapan Raya Kepada Cik Misya~

kepada Cik Misya dan juga keluarga~
ampun dan maaf saya Pinta~
Semoga raya kali ni lebih bermakna~
 Selamat Hari Raya utk Cik Misya!!!


2 comments:

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

Assalamualaikum, is singgah dari Segmen Saya nak duit raya Cik Misya!!!, is dah follow sini nanti jemput lah singgah blog is yer? http://iskandarx.blogspot.com/2012/08/saya-nak-duit-raya-cik-misya.html

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Salam dear.. Thank you for joining my contest.:) Jawapan kepada soalan : InsyaAlllah sedang dalam proses mencari pemenang. Kalau ada rezeki awak, awak adela. :) Tips jadi comel? huhu takde tips sebab semua kurniaan Allah swt.=) Cuma rajin-rajin cuci muka ikut turutan, banyakkan selawat dan ucap Alhamdulillah bila depan cermin. Then senyum selalu..=) 2 soalan dah ni! Ahaks gurau je..;) Jom singgah entri terbaru saya..=) http://www.aimisyahirah.com/2012/09/doa-apabila-hati-disakiti.html